kantoorgebouw Brugge

“Oud en nieuw naadloos integreren in een toekomstgerichte en inspirerende woon- en werkplek”

Studiebureau Jonckheere keert terug naar zijn wortels. Vanaf 2022 namen de medewerkers van het bureau hun intrek in een nieuw kantoorgebouw dat rechtstreeks in verbinding zal staan met het ouderlijk huis. In cohousing-coworking Zevenbergen zal niet alleen gewerkt worden, er werden ook drie huurappartementen ingericht. “Hier zullen duurzaam-samen wonen en flexibel werken naadloos in elkaar overvloeien. Dit toonaangevende project omhelst alles waar we als bedrijf voor staan”, stelt Koen Jonckheere, zaakvoerder van Studiebureau Jonckheere.

Studiebureau Jonckheere liet zich voor dit project bijstaan door Gemeengoed cohousing begeleiding, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en begeleiding van collectieve woon- en werkprojecten. “Het Vlaamse woonlandschap is nog altijd erg versnipperd. De vraag naar meer woonkwaliteit overtuigt steeds meer mensen van de troeven van collectief wonen: het is niet alleen betaalbaar en minder milieubelastend, maar ook gewoon gezelliger en ruimer wonen. Cohousing-coworking Zevenbergen wordt alvast uniek in de regio. Hier zal in alle comfort gewoond, ontmoet en gewerkt kunnen worden”, stelt Jeroen Gaeremynck van Gemeengoed.

De werkzaamheden aan het ouderlijk huis in de Zevenbergenlaan zijn intussen afgewerkt dankzij de inzet van de mannen van Catteeu. Begin 2022 werd alles afgerond. 

kantoorgebouw Brugge